Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Το σαράκι σε ...υπερβαλλον ζήλο!!!!!



Tο σαρακούλι έμεινε ξανά τέζα στο πατωμα σήμερα το πρωί ανάσκελα να κοιτάζει το ταβάνι  με το στόμα ανοιχτό, όταν άκουσε τον Λιάγκα να λέει "με υπερβάλλον ζήλο"  .....

   Είπε λέει. ο παρουσιαστής οτι κάνει λέει δίαιτα η οποία πάει καλά και εχασε κιλά!!!!!!!!   Μπράααααβο!  Και κάποιος λέει. απο το πλατώ, με ....υπερβάλλλον ζήλο του είπε: " Ρε Γιώργο, σα να ψήλωσες κιόλας... "  Επειδή ξέρεις όταν κάποις χάνει βάρος φαίνεται πιο ψηλός... Μπράβο. μου λέει λοιπόν το ζωύφιο την ωρα που ειμαι στην κουζίνα και πλένω τα χθεσινά πιάτα.Μπράβο και αδυνάτισε και ψήλωσε αυτός.  Μπάααα.   Τίποτα ελληνικά θα μάθει καμμιά στιγμή ?  Τρακόσα πενήντα χρόνια στη δημοσιογραφία τι στο καλό κάνει σωστα ελληνικά δεν έμαθε?
    Η μήπως θεωρείται όλντ φάσιον για το ελληνικό λάιφ στάιλ ρεπορτάζ να κλείνονται τα επίθετα?  Δηλαδή θα φαινόταν πολύ.... κουλτουριάρικο να λές στο πρωϊνό του μέγκα "με υπερβάλλοντα ζήλο"?   Χρησιμοποιήστε τα παιδιά τα ελληνικά, μην τα φοβάστε δεν....δαγκώνουν!

Το σαράκι ξανατρέχει στην τηλεόραση γιατί τώρα και στο καινούργιο σπίτι άρχισε να παρακολουθεί τηλεόραση σαν παλαβό. σαράκι ειναι τι άλλο έχει να κάνει? Κι αν δεν δει τηλεόραση ποιόν θα ....σαρακώσει?  Αφού τα πάντα στην τηλεόραση γίνονται. Στη ζωή εξω δεν γίνεται τίποτα πια όλοι περιμένουν. Περιμένουν να δουν τι θα γίνει  ποιό θα ειναι το επόμενο επεισόδιο του σήριαλ "ελληνική διάσωση" , τις υπολοιπες ώρες ειναι στημένοι στις ουρές για να πληρώνουν τα χαράτσια!  Τεράστιες ουρές οι πολίτες της Ελλάδας για να πληρώνουν φόρους καθημερινά... Θα ήταν καλό να υπάρχει ένα τηλεοπτικό κανάλι- το κανάλι της Βουλής θα πρότεινα, λέει το σαράκι και το θεωρεί αυτό πάρα πολύ σοβαρή πρόταση- να είναι σε διαρκή ζωντανή σύνδεση με τις ...ουρές -πως ειναι η διαρκής μετάδωση του κοινοβουλευτικού έργου?- γιατί στις ουρές επίσης γίνεται η γιγάντια προσπάθεια διάσωσης της χώρας, γιατί εκεί οι Έλληνες δίνουν το αίμα τους στα χαρακώματα... Αν όπως λένε έιμαστε σε πόλεμο, το μέτωπο,  πρώτη γραμμή ειναι εκεί.  Στις ουρές της ΔΕΗ και των Εφοριών.   Εκεί λοιπον που πήγαμε -μου λέει το σαράκι-  για να πληρώσουμε το χαράτσι η ουρά κύκλωνε το τετράγωνο.... Κι είχε χιοόνερο κι επρεπε να περνάμε απο την πόρτα ασφαλείας -οπως στις τρέπεζες- τρεις- τρεις, εκεί παππούδες. γιαγιάδες. εγκυες, νεαροί. εργαζόμενες μητέρες, αδέρφια στην ουρά. περιμέναμε όλοι υπομονετικά για να πάμε να δώσουμε οτι μας απέμεινε απο τα λεφτά μας  και να μείνουμε χωρίς .... τίποτα.  Εκεί να δεις αίμα!   Κατακκόκινο το πεζοδρόμιο!  Σου μιλάω για τα χαρακώματα.    Αυτά έπρεπε να δειχνει το κανάλι της Βουλής!  ,Μου λέει το σαράκι με έμφαση και στύλ σπουδαίου εμπειρογνωμονα!  ΄Επρεπε να υπάρχει μια εκπομπή "Ανταποκρίσεις απο το μέτωπο της ουράς"   ή "Πολεμικές ιστορίες απο τις ουρές για τα χαράτσια"  Εκει να δεις ιστορίες που κουβαλάει ο καθένας και τι χρυσαφικό εχει πουλήσει για να δώσε στο... Εθνος να σωθεί!!!  Ο τόπος έχει γεμίσει μαγαζιά που αγοράζουν χρυσό. Μου ξαναλέει το σαράκι!  Κι εσύ στο ημιυπόγειό σου, που μένεις στη Νέα Σμύρνη και δεν βλέπεις φανερή φτώχεια,δεν είναι εδώ όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, δεν βλέπεις οτι οι Μικρασιάτες που έζησαν και πρόκοψαν εδώ, τώρα πουλάνε τα χρυσαφικά τους για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους??? Αλλιώς τι δουλειά έχουν τα ενεχειροδανειστήρια και τα μαγαζιά αγοράς χρυσού σε κάθε τετράγωνο... Εδώ η φτώχια ειναι αφανής...  Πότε θα αγοράσετε πετρέλαιο στην πολυκατοικία?  Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν τα κοινόχρηστά τους?   Εδώ το σαράκι χάνει την ψυχραιμία του!  Ποιός απο αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια και μας λένε πώς να σωθούμε δεν έχει θέρμανση στο σπίτι του?  Όποιος δεν έχει, να σηκώσει το χέρι του, κι ειναι αυτός που έχει δικαίωμα να κυβερνάει....   Σιγά ρε σαράκι στο τέλον θα μας βάλεις να στεκόμαστε στο ένα ποδι  στη γωνια.... Αυτό  πια δεν ειναι οίστρος, θα το λέγαμε ... υπερβάλλον ζήλο!!!    Αντε καλημέρα ντέ!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου