Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Το σαράκι και ο Εφεδρικός Στρατός!!!!




Λοιπόν, μου λέει το σαράκι σήμερα το πρωί καθώς πίναμε τον γλυκό ελληνικό καφέ μας,  Λοιπόν μας κάνανε "Εφεδρικό Στρατό" !  Δεν είμαστε τίποτ' αλλο από έναν Εφεδρικό Στρατό Ανέργων. 
(Το τρελλό ζωύφιο με την απώτερη φιλοδοξία να έχει ανθρώπινο προσωπο με κάνει και ψιλιάζομαι οτι  τώρα μάλλον το αποποιείται. Γιατί σου λέει τι θέλω εγώ ? Να κάθομαι στα ζεστά μου και να με τρέφουν τζάμπα ... Κι εδώ με την καλοψυχη αυτή που με φιλοξενεί την περνάω κοτσάνι.. Σαρακώνω και τους μεγλοσχημους..).
Μόνο που σ αυτήν την κρίση δεν την γλυτώνουν ούτε τα σαράκια. και το πονηρότατο σκουλίκι φοβάται πια για την καλοπέρασή του ...
Έτσι ξανακατεβάζει απο τη βιβλιοθήκη τον παππού τον Κάρολο, το παίζει ακτιβιστής  και διαβάζει: (Σας έχω ξαναπει οτι τώρα με την κρίση του βγήκε του σαρακιού το μαρξιστάκι απο μέσα του κι εγώ ξαφνικά κατάλαβα ένα πρωί οτι δεν έχω σαράκι στο σπίτι μου άλλα ένα ...φίδι κολοβό στον κόρφο μου) !
  Εφεδρικός Στρατός Ανέργων, διαβάζει δυνατά το σαράκι στο λεξικό του της Πολιτικής Οικονομίας(που το βρήκε?)....  Ε.Σ: Πολλοί άνεργοι που είναι έτοιμοι ανα πάσα στιγμή (την ώρα που εσύ κάνεις απεργία για παράδειγμα)  να πληρωθούν ελάχιστα προκειμένου να αναπαράγουν την δική τους εργατική δύναμη...
Αυτό, μου λέει! Αυτό κάνουν σ αυτή τη χώρα.   Κάνουν τους κατοίκους της Ε.Σ (έτσι θα το λέμε για συντομία).  Και δεν  ντρέπονται το λένε κιόλας!  Βγαίνεις σου λένε στην Εφεδρεία... Είδες που χθές είδες στο δρόμο έναν καλοντυμένο Έφεδρο που γεμάτος  ντροπή και απελπισία ζητιάνευε 10 σέντς?  Ένας καλοστεκούμενος μεσήλικας!
Έτσι θα ρίξουν τα μεροκάματα σαρακώνει το σαράκι. και χτυπάει το χέρι στο κούτελο... Κλωθογυρίζει στο σαλόνι και σουλατσάρι γύρω γύρω ξετρελαμένο.... Νομίζω οτι θα μου λιώσει το χαλί και το βάζω να παλουκωθεί με το ζόρι πάνω σ' ενα μαξηλάρι απειλώντας με στέρηση τροφής.!.
Έχει κολλήσει το τηβικοντρόλ στο ΑΛΤΕΡ κι έχει διαβάσει ίσαμε ένα εκατομμύριο φορές τα κρόουλ που βγάζουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι.... Εκεί, μου λέει σήμερα πρέπει να πάμε εκεί να βοηθήσουμε τα παιδιά... Έρχονται Χριστούγεννα!  Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.  Αυτοί θέλουν να πετάξουν  μια γενιά δημοσιογράφων στις χωματερές γιατί τους ενοχλούν!  Θέλουν να τους αντικαταστήσουν με φτηνους και πειθαρχικούς εργαζόμενους...Σού λέει ή θα γίνεις ΕΣ  ή θα αντικατασταθείς απο άλλους.   Να -σου λέει ο εργοδότης-  βλέπεις κόσμος που είναι έτοιμος να κάνει ατομικές συμβάσεις και να δουλέψει για 300 ευρώ?  Αυτός κι άν είναι ΕΣ! 

ΒΡΕ! Κάθομαι και το κοιτάζω με περίσκεψη. Λές νάχει δίκιο το ζωύφιο?  Μήπως πρέπει να πάρουμε τα συμπράγαλά μας και να κατασκηνώσουμε  Χριστουγεννιάτικα έξω απο κανάλια και εφημερίδες, να κάνουμε ακτιβισμούς και διαμαρτυρίες και χριστουγεννιάτικα μπαζάρ αλληλοβοήθειας?  Μπάς και περισωθεί τίποτα γιατί σε λίγο θα φέρουν εφεδρικό στρατό... Κατοχής... Τελευταία βλέπω ξανά στον ύπνο μου Γερμανούς στρατιώτες να με κυνηγάνε!!!