Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ / ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΩ.... ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΑΡΑΚΙ ΑΛΛΑ ΜΑΡΞΙΣΤΑΚΙ? ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΝΑ ΣΚΟΥΛΙΚΑΚΙ?

Καλησπέρα σας! Το σαράκι έχει πάρει τα βουνά, επειδή όλοι αυτοί γκρινιάζουν και φωνάζουν, με τα οικονομικά και τα ασφαλιστικά κι έχει κουφαθεί.. Πάω, λέει, στις δροσερές ραχούλες έκεί ανάμεσα στο έλατο και το πουρνάρι να ηρεμήσει το μυαλό μου... Θα φουσκώσω απο το οξυγόνο, και θα φυλάω καραούλι για τις φωτιές... Γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού του το ζωύφιο έχει αυτό που έχουν όλοι οι καλοί άνθρωποι αυτού του τόπου: ¨Άντε να λουφάξουμε για κάνα δυο χρόνια, να περάσει η μπόρα και μετά θα ξαναγίνουν τα ιδια...¨ Παρακολούθησε κι αυτήν την εκπομπή στο μεγάλο κανάλι που ήταν ο ειδικός στα της ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα, κι έμεινε κάγκελο όταν τον άκουσε να λεει: Που ξέρεις τι θα γίνει σε πέντε χρόνια? Αν πάρεις τώρα σύνταξη σε πέντε χρόνια μπορεί όλα να αλλάξουν" και τότε το σαράκι πείσθηκε πως αυτοί οι τυποι μας κοροϊδεύουν και το μονο που τους νοιάζει είναι να παίζουν το παιγνίδι τους...
Ποιός κερδίζει, ποιός κερδίζει, ποιός κερδίζει απ' όλα αυτά?ρωτάει και ξαναρωτάει συνέχεια... Και μετά εκεί που βηματίζει πάνω κάτω φουρτουνιασμένο και κοντεύει να σκάψει αυλάκι στο πάτωμα σαν τον γερο Σκρούτζ, αναφωνεί: Κερδίζουν μόνο αυτοί που κατέχουν τα μέσα παραγωγής που λέει και ο παππούς ο Μάρξ, γιατί αυτοί θα ρίξουν το κόστος παραγωγής και θα βγάλουν μεγαλύτερα κέρδη!!!!!!!
 Κι έγω μένω ξερή γιατί μου προέκυψε το ζούφιο μαρξιστάκι, αυτό μου έλειπε μονο! ¨Όχι, μου λέει, κάνεις λάθος απλά (λέει απλά, προσεξατε, αν δεν ήταν μαρξιστάκι θάλεγε απλώς) απλά συνεχίζει το βρωμοζούφιο αυτή ειναι η  διαλεκτική  ανάλυση της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, κι έγώ πείθομαι οτι το σκασμένο έχει πέσει θύμα αριστερής  προπαγάνδας ποιός ξέρει ποιούς ινστρούχτορες έχει συνατήσει κρυφά απο μένα...
-Και που την ξέρεις εσύ τη διαλεχτική βρέ τούβλο?
-Μπά μόνο εσύ κι ο Καραμανλής θάχετε διαβάσει μαρξισμό? για να μπορείτε να μας πίνετε ευκολότερα το αίμα? Αφελεστάτη σπιτονοικοκυρά- μου λέει θρασύτατα και με κοιτάζει με ειρωνικά μισόκλειστα ματάκαι βγάζοντάς  μου γλώσσα, μάλιστα γλώσσα. όλοι οι καπιταλιστές ξέρουν το μαρξισμό φαρσί, πως αλλιώς θα κινούνται στον χώρο τως επιχειρήσεων?  Τα έλαφρά μαθηματικά ειναι γαι σάς τους άσχετους αυτοί παίζουν χάρντ ρόκ!
. Βρέ,βρε,,,, Φίδι μεγάλωνα στον κόρφο μου, ταϊζω και περιποιούμαι τον κακό μου τον καιρό.

"Ανόητη, μου λέει ο κακός μου ο καιρός παρτηρώντας με απο πάνω ως κάτω μμε με άπειρη περιφρόνηση,, νομίζεις οτι εσύ θα διαφύγεις? Γι' αυτό δυσανασχετείς? Σιγά. Θα σας ρίξουν όλους στα λιοντάρια και θα φέρουν άλλους νεώτερους και πιο ικανούς ν' αντέχουν και πιο αμόρφωτους, ώστε να μην αντιδρούν... Τους κατασκευάζουν ήδη. Δεν είδες τα ιντιό φάκτορι? Όχι? Είσαι ηλίθια γι' αυτό.... Ορίστε μας μας είπαν και ηλίθιους. Αμ βέβαια είμαι ηλίθια αφού σε ανέχομαι! Τί λές ρε τρελοζούφιο?

"Αυτό που σου λέω. Τι ετοιμάζουν για το χειμώνα τα κανάλια? Ενημέρωση? Όχι βέβαια. Ετοιμάζουν χαζοεκπομπές ριάλιτι λέει, ριάλ λάιφ, για να κάθεσαι να βλέπεις να χαζεύεις και να μη σκέφτεσαι. Βλέπεις μήπως να νοιάζονται για σένα? Να κερδίσουν απο σένα θέλουν. Νουμεράκια ζεστά. ΄Έχεις δει κανέναν να θέλει να ξέρεις τι γίνεται? Να φοβηθείς θέλουν...
-." Βρε δε μας παρατάς χαζοβιόλικο? Πολύ μου μπαίνεις και θα πάψω να μαγειρεύω, να δω τι θα τρώς.
Λέω αυτά και προβληματίζομαι γιατί μέσα μου ξέρω οτι το χαμένο το σαράκι έχει δίκιο... Κι αν τα καταλαβαίνει όλα αυτά το ζούφιο πως δεν τα καταλαβαίνουμε εμείς?

Μήπως τα καταλαβαίνουμε? Και γι αυτό είμαστε αραχτοί? Γιατί υπάρχει κι η άλλη Ελλάδα. Αυτή που μπορεί να ζεί με ήλιο και θάλασσα... Λέω του σαρακιού ξαναγύρνα στην αρχική σου σκέψη: Θυμάσαι τι ειπε ο άνθρωπος στο μεγάλο κανάλι? Που ξέρεις τι θα συμβεί σε πέντε χρόνια?
Πάμε σε κανα νησάκι ν' ανοίξουμε κανα μαγέρικο?  Σιγά μην κλάψω/ σιγά μη φοβηθώ///